vitamine of aspirine?

kitty v
20 sep 2017

Je hebt hoofdpijn… eigenlijk – als je heel eerlijk bent – al een paar dagen. Je agenda staat vol afspraken… thuis moet alles gewoon doordraaien… op je werk kun je die presentatie echt niet skippen. Overal wordt er op je gerekend! Je kunt niet zomaar stoppen… rust nemen… slapen… Dus je neemt nog maar een aspirientje. Dan is het allemaal net iets draaglijker. En vanavond ga je bijtijds naar bed! Een nacht goed slapen, dan gaat het allemaal wel weer.

’s Avonds ben je blij wanneer je na een drukke werkdag met wat te eten op de bank ploft… Vanavond geen yoga voor jou, want die hoofdpijn is nog steeds niet weg. Je blijft zitten, zapt wat rond en checkt je social. Voor je er erg in hebt, is de avond om. Ga je naar bed. Niet zo vroeg als je vanmiddag nog bedacht had. Nog steeds moe… niet opgeladen… en die hoofdpijn is nog erger dan vanmiddag. Dat wordt morgen nog wat…

onderdrukken

Velen zullen dit herkennen. Misschien vul je iets anders in bij ‘hoofdpijn’, maar het principe blijft hetzelfde. We hebben allemaal wel zo’n terugkerend kwaaltje… Niet heel erg, maar ook niet heel fijn. Vaak onderdrukken we dat met een pijnstiller. Al weten we eigenlijk ook dat het een signaal is om wat rustiger aan te doen. Maar nee, we gaan net zo lang door tot ons lichaam écht aan de rem trekt. Zomaar een paar dagen hoofdpijn is nog niet dat moment.

vooruit

Wanneer ik er bij stilsta, is het wel opvallend. Hoe gemakkelijk we in ons agenda ver vooruit plannen… met de toekomst bezig zijn… amper ruimte hebben voor NU en spontane dingen. Is dat opeens een heel ander verhaal wanneer het om onszelf gaat. Dan handelen we naar dat wat er NU is… wat er ontstaat… reageren we op dat waar we last van hebben.

Wat zou er gebeuren als we kiezen voor een pro-actieve aanpak in plaats van een re-actieve… voor vitamines in plaats van aspirines… vooruit denken in plaats van achteraf handelen. Bedrijfsmatig gaat dat vaak nog wel, maar voor onszelf! Poe hee… lastig!

vitamine

We wéten wel wat goed zou zijn, maar het is zo moeilijk om te doen, om vol te houden. Goede voeding… genoeg bewegen… voldoende rust… Daarbij gaat het niet alleen om slapen, maar vooral ook om ontspanning… relaxen… loslaten en opladen. Essentieel om jezelf niet voorbij te (blijven) hollen! Het punt dat er ook het snelst bij inschiet.

Precies daarom heb ik ook die toffe _slow day voor je georganiseerd. Omdat ik denk dat ‘n vitamine beter is dan ‘n aspirine… een hele dag rust jou zo goed zou doen… je er relaxter, blijer en dus happier van wordt… en als klap op de vuurpijl: jij jezelf zo’n dag echt mag gunnen! Kom jij ook ’n vitaminieboost halen? ;)

 


 

Mijn nieuwste blog automatisch in je mail?

Vul hieronder je naam en email-adres in en je ontvangt ze dan vanzelf in je mailbox!

Ja, ik vind het goed dat deze gegevens opgeslagen worden in MailChimp ( meer info )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Laat een reactie achter