space

kitty v
25 jul 2018

Als het even niet zo lekker gaat. Dan is er eigenlijk maar één oplossing: ruimte maken voor jezelf. Hoe moeilijk dat soms ook lijkt. Door je eigen overtuiging ’Nee, dat heb ik niet nodig. Het gaat wel. Ik kan nog wel even door!’ door de situatie ‘Nee, ik heb de kindjes en m’n lief is er niet, dus dat gaat echt niet.’ of door verwachtingen ‘Ze rekenen op mij. Wat zullen ze zeggen als ik afhaak, omdat ik tijd voor mezelf nodig heb?’ (In basis allemaal overtuigingen ;))

Vaak is het een kwestie van organiseren. Van vragen. Of iemand even op de kids wil passen. Of je die afspraak kunt verzetten naar een moment dat het beter gaat. Maar vooral, aan jezelf vragen: wat heb ik nu nodig? En aan de hand daarvan handelen. Ongeacht wat anderen er van zullen vinden.

 

druk

We leven in een gekke wereld. Waar DRUK de basis is. Het druk hebben… druk zijn… maar ook druk voelen… Om te passen in het succesvolle plaatje, wat dat dan ook mag zijn. Maar pas je daarmee nog wel in je eígen plaatje? Weet je hoe je eigen plaatje eruitziet? Of ben je dat gaandeweg, in al die drukte, een beetje kwijtgeraakt?

Juist dan is het tijd.

 

jij tijd

Om ruimte te maken voor jezelf. Al is het maar een paar uur. Doen waar je zelf zin in hebt. Zonder rekening te houden met iemand anders. Dit is tijd voor jou! Met dat boek of magazine… met een fijn muziekje… of simpelweg met een kop koffie in een lekkere stoel…. Anything. Tijd om op te laden!

Je doet daarmee niemand te kort. Al voelt dat misschien wel zo. Het tegenovergestelde is waar. Je geeft jezelf tijd en ruimte om te zijn wie je wilt zijn. Om daar over na te denken… plannen voor te maken… er bewust voor te kiezen! Voor die beste en leukste versie van JOU. De versie die je zelf het liefste bent. Die anderen ook het liefste zien.

Daarmee heb je meteen een extra reden om tijd voor jezelf in te lassen. Het is nodig. Voor jou, maar óók voor iedereen om jou heen. Die leukste versie van jezelf ben je nou eenmaal niet wanneer je al dagen (of langer) op de toppen van je tenen loopt.

Dus heb je het simpelweg te organiseren. Ja, ook in alle drukte en hectiek. Juist dan. Ruimte om te verlangzamen. Stil te staan bij wie en wat je nu bent en doet. Om daar vandaan weer door te gaan. Opgeladen en vol frisse energie. De wereld weer aan te kunnen.

 


 

Mijn nieuwste blog automatisch in je mail?

Vul hieronder je naam en email-adres in en je ontvangt ze dan vanzelf in je mailbox!

Ja, ik vind het goed dat deze gegevens opgeslagen worden in MailChimp ( meer info )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Laat een reactie achter