important stuff

Opeens is het allemaal heel duidelijk: je hebt belangrijke zaken en zaken die belangrijk lijken. Het verschil is subtiel maar oh zo wezenlijk.

denktijd

Ik ben al ruim een week ziek. Een ouderwetse griep heeft me te pakken en goed ook. Ik heb dagen op bed gelegen en kon bijna alleen maar slapen en tussendoor wat nadenken. De eerste dagen was de balans nog goed, maar toen opeens ging het mis. Denken werd piekeren en ik ging me allerlei dingen in mijn hoofd halen. Ik zag vooral wat ik allemaal eigenlijk had willen doen, hoe ik m’n leven véél beter zou willen invullen en ik had vooral ook bedacht dat nu m’n business toch echt wel eens zou moeten lopen. Allemaal dingen die ik anders zou willen of die niet echt lijken te lukken in mijn ogen. Het voelt alsof ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Ja, de griep steeg naar m’n hoofd en het perspectief was ver te zoeken! ;)

Maar goed, ‘Waar heb ik het dan steeds zo druk mee?’ vroeg ik mezelf af. Wat zorgt er voor dat ik het overzicht kwijt ben? De conclusie die volgde was dit: er zijn te veel dingen die ik prioriteit geef terwijl ze misschien niet eens echt belangrijk voor me zijn. Mijn tijd kan ik maar één keer besteden en als ik de dagen vul met middelmatig belangrijke dingen of, nog erger, met moetjes, dan blijft er niet veel ruimte over.

prioriteit

Er zijn in mijn ogen twee verschillende dingen: prioriteiten en belangrijke zaken. Je kunt ze nogal makkelijk met elkaar verwarren. Een prioriteit is iets dat nú moet gebeuren. Bijvoorbeeld, als er brand is, dan moet je gaan blussen. Op dat moment is het prioriteit én belangrijk, dat lijkt me duidelijk. Maar als er geen brand is, kan je dag zomaar gevuld zijn met andere zaken dan de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Dit is er eentje om over na te denken, lees die zin nog maar een keer…

Dagelijkse beslommeringen of schijnbaar belangrijke bezigheden pikken namelijk met gemak de tijd in die je ook zou kunnen gebruiken voor zaken die je écht blij en gelukkig maken. Nog maar even een voorbeeld. Ik ben zo iemand die inderdaad vindt dat het vouwen van de was, het in- of uitruimen van de vaatwasser of stofzuigen ’s avonds om 21:30 uur echt nog prioriteit heeft. Als ik kijk wat ik het liefste zou doen, wat BELANGRIJK is voor mij, zit ik veel liever met een inspirerend boek of fijne podcast en kop thee op de bank. Ik maak, zeker als je het zo zwart op wit ziet staan, echt gekke keuzes!

belangrijk

Ik maakte voor mezelf een top 3 van belangrijke zaken:

  1. ik + m’n liefjes (ja, in die volgorde!)
  2. handwritten
  3. LIEFKE magazine

Dít zijn de dingen waar ik blij van word, die me gelukkig maken en die me voldoening geven als ik er mee bezig ben. En nu is het opeens heel eenvoudig, heb ik overzicht met waar ik m’n agenda mee te vullen heb. De rest heeft maar even te wachten en is op dit moment (!) niet belangrijk genoeg.

 


Hoe zit dat bij jou? Ren je van het ene brandje naar het andere, of doe je dingen die voor jou echt belangrijk zijn? Weet je eigenlijk wel wat belangrijk voor je is? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat doe je het liefst?

 

Mijn nieuwste blog automatisch in je mail?

Vul hieronder je naam en email-adres in en ontvang de blogs automatisch in je mailbox!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Inspirerend? Deel dit bericht!

1 reactie

  1. Marjelle op 9 april 2017 om 20:56

    Deze blog raakt me, vooral de zin over belangrijke zaken en zaken die belangrijk lijken. Ik ren vooral voor zaken die belangrijk lijken en wellicht belangrijk zijn voor anderen, maar meestal niet voor mezelf. Ook ik maak vreemde keuzes en als ik moe ben, ga ik juist steeds harder rennen, gek is dat, toch? Maar dank je wel, Kitty om weer even helder zwart op wit te zien dat eigen keuzes maken en doen wat je zelf blij maakt, de beste optie is!

Laat een reactie achter