FOMO

kitty v
26 apr 2017

Ken je die uitdrukking? Het is een nogal hippe term die staat voor Fear Of Missing Out, de angst om dingen te missen. Iets wat we allemaal in meer of mindere mate voelen en ervaren. We willen namelijk graag alles weten en helemaal op de hoogte zijn én blijven.

Er zijn online zoveel dingen om bij te houden, het is bijna onmogelijk! Toch proberen we het. Het nieuws, het weer, de files… Whatsapp, facebook, instagram en ga zo maar door… Vooral social media heeft er een handje van. Wanneer je even niet online bent geweest en dan je tijdlijn checkt, zijn er zomaar 20+ berichten of reacties bij. Zelfs als de laatste keer dat je online was tien minuten geleden is! ;) Allemaal updates van mensen die je goed of minder goed kent, die je volgt en met wie je in contact wilt blijven.

up to date

Alles lijkt door internet zo dichtbij. Zelfs de andere kant van de wereld lijkt soms gevoelsmatig om de hoek. Dat is, naast ’gewoonte’, een andere reden waarom we zo vaak checken: zodat we op de hoogte zijn. Van wat er in de wereld gebeurt, maar ook in de levens van vrienden en bekenden. Maar er zijn echt een heleboel dingen die ver van je bed zijn. Letterlijk! Die hoef je niet per se te weten, je kunt er prima zonder. Tenminste als je er op die manier naar kunt kijken.

Toch zijn we bang om het niet te weten, niet up to date te zijn. Dan kunnen we namelijk niet mee praten. Wanneer we niet mee kunnen praten, horen we er niet bij. En dat is wel het laatste dat we willen: ons buitengesloten voelen. Dus checken we… en nog een keer… en nog een keer…

het echte verlies

Volgens mij zou FOMO moeten staan voor FAITH Of Missing Out! Als je je daar bewust van wordt, ziet de wereld er opeens heel anders uit! Je mist namelijk áltijd dingen. Je kunt niet álles weten en bijhouden. Dus stop alsjeblieft met proberen!

Want weet je wat we vooral verliezen door het maar blijven checken van al die online media?! Tijd. Tijd voor de dingen die we zelf echt belangrijk vinden. Tijd om ons leven zinvol in te richten. Tijd om onze dromen waar te maken. Tijd om in gesprek te gaan en oprecht geïnteresseerd te zijn in een ander. Niet door middel van een online update, maar hier en nu, in de fysieke wereld. In ons léven.

Kies er bewust voor om bijvoorbeeld maar 1 keer per dag online te zijn, in plaats van wezenloos de tijd te doden met het scrollen door je tijdlijn. Dat geeft zoveel rust. Je hóeft het allemaal niet meer bij te houden, want dat kan niet… je mist ALTIJD dingen. En als je dáár op kunt vertrouwen, wordt je leven echt een stuk relaxter! #FOMO (#FAITHofmissingout)

 

Mijn nieuwste blog automatisch in je mail?

Vul hieronder je naam en email-adres in en je ontvangt ze dan vanzelf in je mailbox!

Ja, ik vind het goed dat deze gegevens opgeslagen worden in MailChimp ( meer info )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Inspirerend? Deel dit bericht!

Laat een reactie achter