slow day

Stap even uit de hectiek en gun jezelf 'n dag ME-time.

Ik heb iets tofs voor jou!

Echt helemaal voor jou: één dag, op een mooie locatie, helemaal niets moeten, maar vooral ‘zijn’. Tijd voor jezelf. Je laten verwennen. Met lekker eten, fijne plekjes om te zitten of te liggen, te lezen, te slapen, te lanterfanten. Een goed gesprek als je dat wilt. Hier wordt er voor JOU gezorgd.

de dagen vliegen voorbij…

Je dagen zijn gevuld met heel veel dingen. Vooral voor anderen. Waar is die rust en tijd voor jezelf gebleven? Het even niets hoeven? Het schiet er zo makkelijk bij in. Het lijkt niet belangrijk, maar: rust nemen is essentieel!

Als jij te weinig rust neemt, vergeet om op te laden, dan kan het zomaar mis gaan. Al dat doorrennen en ‘pleasen’ kost namelijk heel veel energie. Die energie moet wel weer aangevuld worden. Tijd voor jezelf nemen om te vertragen en die dingen te doen die jij leuk vindt, is daarom nodig.

 

Juist daarom heb je jezelf voorgenomen om vaker tijd te nemen om op te laden, bij te komen, even niets te hoeven. Te vertragen. Om goed voor jezelf te zorgen en daarná pas voor de rest.

Toch ben je nog steeds aan het doorrennen en alle ballen hoog aan het houden. Op je werk is het druk en zijn er deadlines die gehaald moeten worden. Thuis ben jij het die de boodschappen doet en het huishouden regelt. Tussendoor spreek je nog even af met vriendinnen voor koffie en zorg je er ook nog voor dat het leuk blijft met je­ lief.

herken je dit:

 

 • eindeloze to-do lijstjes
 • verplichtingen & verwachtingen
 • social media checken
 • haast en hectiek
 • deadlines
 • nog zoveel moeten
 • nooit echt klaar zijn
desk

spijbelen? 

Een dag voor jezelf voelt misschien onwennig, omdat je het tot nu toe veel te weinig gedaan hebt. Het is een kwestie van trainen. Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch, maar noodzakelijk. Pas wanneer jij op je best bent, kun je ook de beste, leukste en liefste moeder, vriendin, liefje, … (vul maar in) zijn. Rust nemen is daarmee óók een investering in de mensen om je heen.

wil je dit:

 

 • tijd hebben
 • om op te laden, bij te komen, tot rust te komen
 • om te ZIJN, in plaats van te doen
 • om je te laten verwennen
 • om te lezen, te praten, te luisteren – of niet
 • om te doen waar jij zin in hebt
SlowingDownGift

'n kleine impressie

rust

één dag, op een mooie locatie, helemaal niets moeten, maar vooral kunnen ‘zijn’. Hier wordt er voor je gezorgd, zodat jij kunt relaxen, ademhalen en bijkomen… Doen waar jij je op dat moment goed bij voelt, ook (juist!) als dat niks is. Vertragen 2.0

ruimte

op een eilandje tussen Amsterdam en Leiden, ligt deze toffe locatie met uitzicht over de weilanden. Er zijn genoeg mooie plekjes buiten en ook binnen is er voldoende ruimte. Om die ruimte echt te kunnen ervaren is de groep maar maximaal 10 personen.

lekker eten

Myrthe zorgt voor de lekkerste hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch. Zij kiest zoveel mogelijk voor biologische ingrediënten en kookt met heel veel liefde en aandacht. Dat zie je en vooral: dat proef je! Kijk hier voor een voorproefje.

zij vonden het tof!

geluksvogel

 

Afgelopen woensdag was ik bij de allereerste slow dag! Ik was de geluksvogel die de wildcard heeft gewonnen. Nou, ik ben overtuigd! Wat een ontspanning en verwennerij! De volgende keer ben ik er zeker weer bij! Kitty en Myrthe hadden alles tot in de puntjes verzorgd!

_Cartana

niets hoeft, alles mag

 

Gisteren was ik bij de allereerste slow dag.
Prachtige locatie, heerlijk en gezond eten en genieten van een dagje "niets". Ongedwongen sfeer, fijne groep mensen. Niets hoeft alles mag gevoel. Ik heb genoten ♡.

_Bea


Merel van welikeliving.com maakte deze toffe video over de _slow day. Als je een heus voorproefje wilt, klik dan op play!

dit ben ik

Als een sneltrein denderde ik een aantal jaar geleden maar door en probeerde ik te voldoen aan het plaatje dat men voor mij in gedachten had. Maar dat was niet míjn plaatje! Ik werd daar niet gelukkig van. Met dat besef begon mijn ontdekkingsreis, want waar word ik dan wél gelukkig van?

Hoi, ik ben Kitty en ik word blij van niet zo snel… van vertragen en van NU… van persoonlijk en in verbinding… van de liefde en de natuur… van m’n hart volgen en van betekenis zijn… van dromen en van avontuur…

Vanuit deze basis maak ik elke keer nieuwe keuzes. Dan stel ik mezelf de vraag: wil ik dit echt? Word ik hier blij van? Draagt het bij aan een leuk en zinvol leven?

Dat is waar het volgens mij uiteindelijk om gaat: een leuk en zinvol leven. Voor mij heeft dat heel erg te maken met liefde, tijd en aandacht. Voor jezelf… voor je dromen… en voor de wereld om je heen!

_slow down and live a meaningful life, Kitty

toch nog twijfels?

Laat het me weten! Stuur een mailtje als je dat fijn vindt, of pak je telefoon en bel me even. Ik ben benieuwd wat je tegenhoudt!